Op naar succesvol vergunningenmanagement

Of het nu gaat om bouwprojecten, waterwegen of bedrijfs(milieu)vergunningen: voor al je ruimtelijke plannen heb je een vergunning nodig. De complexiteit van het project, de continu veranderende wetgeving en de tijdsdruk op het realiseren van projecten maakt het verkrijgen van een vergunning vaak een lastige opgave. Gelukkig bestaan er specialisten op het gebied van vergunningenmanagement. Wij helpen je graag bij jouw vergunningsaanvraag zodat jij je projecten zorgeloos tot een succesvol einde brengt.

Vergunningen, een vak apart

Het tijdig aanleveren van de juiste stukken, het verhelderen van je projectplan voor het bevoegd gezag, het doorgronden van complexe wetgeving: het is slechts een greep van alles dat nodig is voor het rondkrijgen van een vergunningsaanvraag. Dat het aanvragen van vergunningen niet eenvoudig is, blijkt wel; maar liefst 50 procent van alle aangevraagde vergunningen wordt direct afgekeurd, ofwel niet ontvankelijk verklaard. Een stroef lopende vergunningsaanvraag heeft als gevolg dat je project vertraging oploopt, je nieuwe activiteiten niet van de grond komen en je relatie met stakeholders verzwakt. Bovendien ontstaat op de werkvloer nog meer onbegrip over het aanvragen van vergunningen. Tijd om de specialist in te schakelen!

Je vergunningsaanvraag in goede handen

Als specialist vergunningenmanagement nemen we je vergunningsaanvraag graag uit handen. We hebben jarenlang ervaring in vergunningenmanagement en diepgaande kennis van de wet- en regelgeving. We inventariseren de benodigde vergunningen en bewaken de voortgang van de aanvragen. We onderhouden het contact met het bevoegd gezag en maken ruimtelijke plannen tastbaar en begrijpelijk voor meer begrip en draagvlak van je project. We vragen vergunningen aan via de daarvoor ingerichte portals en hebben daarnaast altijd persoonlijk contact. We zorgen dat jij op de juiste momenten met de juiste partijen van het bevoegd gezag aan tafel zit. Zo ben je verzekerd van transparant, voorspelbaar, beheerst en succesvol vergunningenmanagement.

Wat levert het je op?

  • Je krijgt je vergunningen binnen een acceptabele tijd.
  • Je krijgt inzicht in de risico’s van het vergunningenproces.
  • Je kunt risico’s in de planning van nieuwe activiteiten beter beheersen.
  • Je krijgt een goede relatie met stakeholders, waaronder het bevoegd gezag (waar je vaak langere tijd mee te maken hebt).
  • Je stress en weerstand tegen vergunningen maakt plaats voor vertrouwen dat het goedkomt.
  • Je verhoogt de kennis van vergunningen binnen je organisatie zodat je een volgende aanvraag zelfstandig kunt oppakken.
 
 
 
 
Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vergunningenmanagement op het Theemswegtracé

In ‘onderweg naar de regio’ vertelt Ada over het vergunningenmanagement op het project Theemswegtracé in de Rotterdamse haven (november 2020).

Video afspelen over video Eric en Ada bij Theemswegtracé over vergunningen