Kwaliteitsmanagement

Ik help bij het verbeteren van de kwaliteit van je organisatie. Daarbij focus ik op twee aspecten: mensen en processen. Beide zijn van wezenlijk belang en sterk met elkaar verbonden. Met deze twee randvoorwaarden op orde, kunt je (verder) bouwen aan een steeds beter wordend bedrijf. Het doel van kwaliteitsmanagement is om te komen tot een beter resultaat voor jouw bedrijf.

Een kwaliteitssysteem moeten voor jou werken, niet andersom

Kwaliteitssystemen zijn prachtige middelen om te zorgen dat iedereen weet hoe gewerkt wordt door een afdeling of bedrijf. Ze zorgen voor kwaliteit van werken en maken onderlinge afspraken expliciet. Daarnaast zijn ze handig als geheugensteuntje of voor het inwerken en opleiden van nieuwe medewerkers. Kwaliteitssystemen moeten voor jou werken, niet andersom.

De praktijk is vaak dat deze middelen tot doel worden verheven. Een duidelijk symptoom hiervan is de houding van medewerkers rondom de audits van de certificaten die een bedrijf heeft. Het zijn moetjes, vinkjes, verplichte nummers, enz.

Gestroomlijnd kwaliteitsmanagement met resultaat

Wilt je (nieuwe) processen die gedragen worden door je medewerkers en die voor jouw organisatie werken in plaats van andersom? Ik help je organisatie bij het opstellen en implementeren van praktische en inzichtelijk processen. Dat leidt tot processen die daadwerkelijk gebruikt en onderhouden worden. Daardoor gaan je medewerkers processen herkennen die faalkosten en verspilling veroorzaken en kunnen ze leren van de fouten die gemaakt worden (de beroemde PDCA-cirkel). Procesmatig, maar ook gedragsmatig.

Door processen praktisch in te richten en medewerkers in te zetten op de kwaliteiten waar ze goed in zijn, zorg je ervoor dat je met dezelfde middelen een beter resultaat behaalt. Dat is continu ontwikkelen & verbeteren.

Voorbeelden van opdrachten die ik op dit gebied heb uitgevoerd zijn:

 • Opzetten van kwaliteitssystemen en -handboeken
 • Implementatietrajecten
 • PDCA-cirkel sluiten
 • Managementbegeleiding bij het uitrollen van een nieuwe visie / strategie
 • Interimmanagement

Download het 10-stappenplan

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang van ons het “Kwaliteitshandboek in 10 stappen”.

  Inschrijven voor onze nieuwsbrief

   

  Ruwe opnamen van ‘Onderweg naar de regio’. Uitgezonden op RTL4 in november 2020: