Adviseur Vergunningen

Heb jij interesse in het omgevingsrecht, weet jij het werk buiten te doorgronden en hier de juiste vergunningen aan te koppelen? Misschien ben je werkzaam als weg- en waterbouwkundige maar wil jij je ontwikkelen op het gebied van vergunningen. Of ben je een enthousiaste ZZP’er en op zoek naar meer afwisseling in je werkzaamheden. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie: Adviseur Vergunningen
Dienstverband: Flexibel
Locatie: Hybride

Het tijdig aanleveren van de juiste stukken, het verhelderen van het projectplan voor het bevoegd gezag, het doorgronden van complexe wetgeving: het is slechts een greep van alles dat nodig is voor het rondkrijgen van een vergunningsaanvraag. Dat het aanvragen van vergunningen niet eenvoudig is, blijkt wel; maar liefst 50 procent van alle aangevraagde vergunningen wordt direct afgekeurd, ofwel niet ontvankelijk verklaard. En dat is precies waarom Allios Deite door bedrijven als Havenbedrijf Rotterdam, Antea Group, Evides, Gemeente Den Haag en Sweco wordt ingeschakeld. Als Specialist Vergunningenmanagement nemen wij de volledige vergunningsaanvraag uit handen van de opdrachtgever en zorgen we er van A tot Z voor dat het werk door kan én mag gaan.

Wat ga jij doen?

Per 1 januari 2024 verandert er veel in de wet- en regelgeving van het omgevingsrecht. Daarnaast wordt de vraag naar hulp bij vergunningenmanagement alsmaar groter en omdat we verwachten dat deze vraag per 1 januari nog meer zal toenemen zijn we op zoek naar versterking van ons vergunningenteam.

Als Adviseur Vergunningen speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de projecten van onze opdrachtgevers. Je bent verantwoordelijk voor het inventariseren en verkrijgen van alle benodigde vergunningen en zorgt ervoor dat het project aan alle (publieksrechtelijke) wettelijke eisen voldoet.

Je helpt bijvoorbeeld mee bij het in kaart brengen van consequenties van ontwerpwijzigingen, bent de primaire contactpersoon voor het bevoegd gezag bij een project en wijst de opdrachtgever op de acties die nodig zijn als gevolg van de vergunningsvoorwaarden of het voldoen aan de algemene regels. Op onze website lees je meer over onze werkzaamheden voor verschillende opdrachtgevers.

Wat wij van jou verwachten

Voor de functie van Adviseur Vergunningen zijn wij niet op zoek naar één specifiek persoon. Bij ons zijn zowel starters als kandidaten met ervaring welkom. Dus heb je nog geen ervaring met vergunningen? Geen probleem, we leren het je on-the-job. Heb je wel ervaring? Top! We ontwikkelen je vaardigheden nog verder.

Wij geven jou de vrijheid om jouw visie en expertise op het gebied van omgevingsrecht te ontwikkelen. Je bent dan ook een echte zelfstarter en kunt goed omgaan met een hoge mate van autonomie en verantwoordelijkheid.

Stokstaartjes op de uitkijk naar vergunningplichtige activiteiten

Waarom werken bij Allios Deite?

Wij zijn een klein familiebedrijf waar ruimte is voor gezelligheid en waar kennisoverdracht centraal staat. Wij leren graag van elkaar en dus ook van jou. Maar uiteraard zijn er nog andere redenen waarom werken bij Allios Deite zo leuk is.

  • Ieder project heeft zijn eigen kenmerken, waardoor je als Adviseur Vergunningen te maken krijgt met verschillende uitdagende werkzaamheden. Dit zorgt voor veel afwisseling en maakt het werk interessant.
  • Als Adviseur Vergunningen is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je leert de wet- en regelgeving van het omgevingsrecht kennen, krijgt inzicht in de technische aspecten van een project, breid je netwerk uit en kan een mooie ervaring toevoegen op je CV.
  • Het werk van een Adviseur Vergunningen is maatschappelijk relevant. Wij dragen onder andere bij aan de energietransitie, drinkwatervoorziening, waterveiligheid, essentiële infrastructuur en woongenot. Door ervoor te zorgen dat projecten aan alle wettelijke eisen voldoen, draag je bij aan een veiligere en duurzamere omgeving voor iedereen.

Zie jij de rol van Adviseur Vergunningen wel zitten of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ada Goverde. Dit kan per mail ada@alliosdeite.nl of telefonisch 06 – 51 63 38 21.