Logo AlliosDeite

Artikelen & publicaties

Allios Deite legt het fundament voor uw kwaliteitsbeleid: werkbare en praktische processen en het optimaal benutten van de kwaliteiten van uw medewerkers. Zo kunt u gericht faalkosten reduceren. 

Hieronder kunt u kennis maken met mijn manier van werken. Neem contact met mij op om samen te kunnen kijken naar de kansen voor uw bedrijf.

Mijn haat-liefde verhouding met systemen

lees verder »

Vacatures: ben je een kuddedier of ga je voorop in de verandering?

lees verder »

Implementeren: Tijd of Geld?

lees verder »
Artikel: De slang die in zijn staart bijt? Of waarom de PDCA-cirkel zich niet sluit.

De slang die in zijn staart bijt? Of waarom de PDCA-cirkel zich niet sluit.

De PDCA-cirkel is beroemd en berucht. We kennen hem allemaal. Plan - Do - Check - Act om ons zelf en onze organisatie te verbeteren, innovatie te stimuleren en de faalkosten te reduceren. Tot zo ver de theorie. De realiteit is weerbarstig(er).

Artikel: Continu leren

Continu leren

Continu leren is voor mij zoiets als blijven groeien. Nieuwe dingen leren, begint heel klein en kwetsbaar en heeft veel zorg en aandacht nodig. Op enig moment kun je gaan los laten, maar aandacht en zorg blijven nodig. Van het jongste ontkiemende plantje, tot de oudste en mooiste bonsai.

Artikel: Leren te leren. De mierenkolonie in een organisatie.

Leren te leren. De mierenkolonie in een organisatie.

Niets dierlijks is de mens vreemd, of was het nu andersom? Punt is dat veel van onze  ‘menselijke’ karaktereigenschappen ook bij dieren aanwezig zijn. Veel dieren zijn zelfs bekend om vooral 1 eigenschap: De wijze uil, de sluwe vos, de trouwe hond, enzovoorts. Om de verschillende eigenschappen van mensen in een team helderder te maken, is het gebruik van dieren een leuke en herkenbare parallel. Wie kent de Fabeltjeskrant niet?

Artikel: Compliance en de kansen

Compliance en de kansen

‘Compliance’ kennen we vooral uit de financiële sector. Steeds vaker wordt de term gebruikt in andere sectoren. De associatie is snel gemaakt met bergen administratieve rompslomp en legers juristen. Door gebruik te maken van specialistische kennis en een praktische werkwijze te kiezen die uit gaat van kansen hoeft dat niet zo te zijn.